“Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist”
      
EPICTETUS

Bovenstaande uitspraak past goed bij Santhof. Wij proberen naast de bestaande “producten” zoals specialistische begeleiding, intensieve begeleiding thuis en groepswonen, te zoeken naar manieren om cliënten het beste te helpen. Wij kijken daarbij verder dan ons begeleidingsaanbod en onze organisatie. Wij nodigen iedereen uit om contact op te nemen wanneer er een idee of een plan is waar wij mogelijk een aandeel in kunnen leveren. Dat kan variëren van meedenken tot het leveren van diensten.

Huidige ideeën en projecten:

  • Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheid tot een woonproject in de gemeente Overbetuwe voor mensen die vanwege hun autisme intensief begeleiding nodig hebben, maar geen 24 uur toezicht nodig hebben.
  • Wij willen graag in contact komen met bedrijven die een plek binnen hun organisatie hebben waar mensen met autisme kunnen leren in het kader van activerend werk.
  • We zijn samen met een cliënt een project gestart om websites te gaan maken. Waldeck-design.nl. De websites worden gemaakt door de cliënt in samenspraak met Santhof. Santhof is daarnaast een buffer tussen de opdrachtgever en de maker.
  • We zijn een website gestart genaamd Arnhem-autisme.nl Een plek gemaakt en onderhouden door mensen met autisme, voor mensen met autisme en hun omgeving. Het doel van de website is een digitale plek voor de omgeving Arnhem, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en informatie uit kunnen wisselen.

Wanneer een project de hulp van Santhof niet meer nodig heeft nemen we afscheid en gaat het project zelfstandig of onder de paraplu van een andere organisatie verder.